Fashion, Latest

ARMEDANGELS en 1.FC Köln: een ode aan Keulen

In een unieke samenwerking tussen het duurzame modelabel ARMEDANGELS en de iconische voetbalclub 1.FC Köln, komt een eerbetoon tot leven voor hun gedeelde geboortestad Keulen. Deze capsulecollectie, die hun diepe band met de stad viert, verenigt de wereld van mode en sport op een verrassende manier, waarbij de levendige clubkleuren worden gecombineerd met de innovatieve duurzaamheid van ARMEDANGELS.

De lancering van deze collectie wordt kracht bijgezet door bekende persoonlijkheden uit Keulen, waaronder voetballegende Lukas Podolski, klimster Hannah Meul, creatief directeur Fatma Saltwater en profvoetballers Laura Vogt, Timo Hübers en Luca Waldschmidt. Samen hebben ze een opwindende campagnefilm opgenomen, met de stem van niemand minder dan Patrick Lück, leadzanger van ‘Die Höhner’.

Meer dan alleen mode en sport, is deze samenwerking een uitnodiging om mensen te inspireren en te verenigen. Het symboliseert de toewijding aan Keulen en markeert een belangrijke stap richting een duurzame toekomst. De stijlen, geïnspireerd op colour blocking, zijn geproduceerd volgens de hoge normen van ARMEDANGELS, waarbij voornamelijk gerecycled of biologisch katoen wordt gebruikt, gecertificeerd door GOTS of GRS. Het ontwerpteam heeft inspiratie gevonden in het rijke archief van 1.FC Köln, wat resulteert in trendy en eigentijdse looks.

“Wij bij ARMEDANGELS en 1.FC Köln delen een diepe liefde voor onze geboortestad, voor authenticiteit en innovatie. Door deze samenwerking willen we nieuwe standaarden stellen en bijdragen aan een betere toekomst,” zegt Martin Höfeler, oprichter en CEO van ARMEDANGELS. “Dit partnerschap zal het bewustzijn voor duurzaamheid in de sport en daarbuiten vergroten. Het is tijd om gezamenlijk te streven naar een milieuvriendelijke toekomst, waarbij voetbal een rolmodel wordt voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.”

Met deze collectie brengen ARMEDANGELS en 1.FC Köln niet alleen een eerbetoon aan Keulen, maar ook aan een toekomst waarin mode en sport hand in hand gaan met duurzaamheid en sociale impact.

Klik hier om de volledige collectie te bekijken.