Fashion, Fashion week

Amsterdam Fashion Week: deel 2

In dit tweede deel van de Amsterdam Fashion Week serie hebben we het over misschien wel de meest opvallende show: Reconstruct in samenwerking met biermerk Bud in Capital C in Amsterdam. Van backstage tot front row: dit is wat je moet weten. 

Reconstruct – Amsterdam Fashion Week

Van rolschaatsende modellen tot een paaldanser en een dj: niets was te gek bij de show van Reconstruct Collective. De titel van het festijn, Freakshow, was dan ook niet meer dan toepasselijk. Het ontwerpcollectief heeft op een bijzondere en eigenzinnige wijze een prachtige collectie getoond. De items die de modellen droegen zijn echter niet speciaal gemaakt voor Amsterdam Fashion Week. De kleding is afkomstig uit de streetwear collectie van afgelopen jaar. Want speciaal voor dit evenement een nieuwe collectie maken, daar gelooft het merk niet in. 

Omdat duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij het merk, zijn zij gestopt met het uitbrengen van seizoensgebonden collecties. Daarnaast maakt het merk ook kleding van restmaterialen. Dit resulteert in waanzinnige collecties met een duidelijke boodschap. Met de show wilde het ontwerpcollectief duidelijk maken dat iedereen zichzelf kan zijn, niets is (te) gek. Bekijk hieronder de beelden.

Beeld: Isabel Janssen
Beeld: Isabel Janssen
Beeld: Isabel Janssen
Beeld: Isabel Janssen