Fashion, Fashion week

Amsterdam Fashion Week 2021: deel 1

Afgelopen weekend vond Amsterdam Fashion Week plaats in de gelijknamige hoofdstad. Dit modespektakel bestaat uit verschillende shows van waanzinnige Nederlandse en Vlaamse ontwerpers. Bekijk hier de beelden… 

NATAN – Amsterdam Fashion Week 

Het bijzondere aan het Vlaamse modehuis NATAN is hoofdontwerper Edouard Vermeulen. De designer is afgestudeerd als binnenhuisarchitect en werd van kleins af aan al geïnspireerd door de veeleisende lijnen van de architectuur en de schoonheid van mooie gebouwen. 

In de jaren 80 kwam Vermeulen in aanraking met Paul Natan. Uiteindelijk zou Edouard het modehuis overnemen en verder gaan onder de naam NATAN. De hoofdontwerper ontwikkelde zijn visie op mode die tegelijkertijd klassiek en verfijnd was en een sterke eigen identiteit had. 

In 1984 ontwierpen de ateliers al een collectie voor een liefdadigheidsavond. Doordat de voorzitter van dit goede doel, koningin Paola van België, aanwezig was, werd het jonge Belgische huis gelanceerd in het hart van de elite. 

Tot op de dag van vandaag zijn de verfijnde lijnen van de architectuur te vinden in de collectie van het Belgische modehuis NATAN. Bekijk hieronder de beelden van hun nieuwste collectie. 

Beeld: Isabel Janssen
Beeld: Isabel Janssen
Beeld: Isabel Janssen
Beeld: Isabel Janssen
Beeld: Isabel Janssen
Beeld: Isabel Janssen