Fashion, Fashion week

Alles over de Dior Spring/Summer 2022 show

De Parijse modeweek loopt op z’n eind, wat ook een eind betekent aan de wereldberoemde modemaand. Een van de meest geliefde en toonaangevende shows van afgelopen week was zonder twijfel Dior. Dit is wat je wil weten over de prachtige Spring/Summer 2022 show.

Dior Spring/Summer 2022

De droomwereld achter de prêt-à-porter show voor vrouwen van Dior wordt gevoed door nieuwsgierigheid, verlangen en onderzoek. Maria Grazia Chiuri heeft zich laten inspireren door de jaren zestig en dan voornamelijk Marc Bohans ambtstermijn als creatief directeur van het huis. Ze benadrukt ook de visionaire geest van de Slim Look-collectie, een waanzinnige collectie van het Franse modehuis uit die tijd. De pers schreef toen der tijd over de Slim Look het volgende: “het verandert de mode volledig, net zoals de New Look in 1947.” 

De silhouetten onthullen snitten en grafische effecten met colour blocking. De tinten roepen ook ruimtelijke geometrieën en spelletjes op van de Italiaanse kunstenaar Anna Paparatti, die de scenografie van de show opvatte in een ‘absurdistische’ geest die de filosofie van haar werk weerspiegelt. De materialen en verschillende motieven herinneren aan de legendarische Romeinse nachtclub: de Piper Club. Dit is een unieke plek voor vrijheid van meningsuiting op het kruispunt van kunst, design en mode. 

Wil je de Spring/Summer 2022 show van Dior terug zien? Klik dan op de link hier.

The Looks