Fashion, Latest

Alaïa kondigt nieuwe creative director aan, Pieter Mulier

Pieter Mulier volgt Azzedine Alaïa op als creative director van het iconische modehuis. Na zijn laatste rol als global creative director bij Calvin Klein en beroemde positie als Raf Simons’ rechterhand bij Jil Sander en Dior, is Mulier de eerste opvolger van Azzedine Alaïa, die in 2017 overleed. Het debuut van de Belgische creative director staat gepland voor de lente/zomer 2022 shows tijdens Parijs Fashion Week in september.

Alaïa kondigt nieuwe creative director aan, Pieter Mulier

‘Het is mij een groot genoegen Pieter te verwelkomen in het Alaïa Maison,’ zei CEO Myriam Serrano. ‘Pieter valt op met opmerkelijk technisch talent en toewijding aan het vak, een scherp oog voor constructie en een gevoel voor tijdloze schoonheid die zit diep geworteld in de creatieve benadering van ons huis.’

‘Het is een absolute droom om lid te worden van dit prestigieuze Maison, zijn prachtige ateliers en zijn getalenteerde team,’ zei Mulier. ‘Altijd zijn tijd vooruit en open voor alle kunsten en culturen, heeft de krachtige visie van Azzedine Alaïa als inspiratie gediend, aangezien hij altijd de nodige tijd wilde geven aan innovatieve en duurzame creaties,’ zei hij, en hij eindigde met de belofte om zijn nalatenschap voortzetten van het vieren van vrouwelijkheid en het plaatsen van vrouwen in het hart van de schepping.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ALAÏA (@maisonalaia)
Alaïa was een geliefd figuur in de mode. Bekend om zijn gestructureerde, veeleisende maatwerk en nauwsluitende silhouetten, creëerde de in Tunesië geboren ontwerper een niche voor zichzelf.