Beauty, Huid

Vier samen met Weleda hun 100-jarig jubileum

Het Zwitserse merk Weleda dat 100% natuurlijke verzorgingsproducten maakt, viert dit jaar haar honderdste verjaardag! En wie jarig is trakteert. Daarom mag OOTD NL Magazine drie Weleda pakketten weggeven. Lees hier alles over het merk en de weggeefactie…

Weleda bestaat 100 jaar

Het Zwitserse bedrijf maakt al sinds 1921 verzorgingsproducten en geneesmiddelen van natuurlijke materialen. Vanaf het begin is Weleda voorloper op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. Van verantwoord ondernemen op het gebied van grondstoffen tot samenwerkingen met partners om de biodiversiteit te beschermen: Weleda doet het allemaal. Het merk streeft ernaar om de wereld gezond te houden en een beetje mooier te maken. 

Al sinds het begin van ons online magazine is OOTD NL Magazine fan van Weleda. Zo is de verfrissende gezichtsspray onmisbaar in de zomer en geef je de beste massages met hun heerlijke olie. Daarom zijn wij, de redacteuren van OOTD NL Magazine, ontzettend blij en enthousiast met deze bijzondere weggeefactie. Ga naar ons Instagramaccount: @ootdnlmagazine om er alles over te lezen. 

100 jaar passie voor natuur

En biodiversiteit, niet te vergeten. Zo heeft Weleda wereldwijd 8 biodynamische tuinen, is 81% van de ingrediënten biologisch en zijn ze 100% UEBT gecertificeerd. Het waanzinnige merk is in meer dan vijftig landen te koop en verschillende producten zitten al bijna 100 jaar in de collectie. Neem bijvoorbeeld Skin Food (voorheen Huidcrème), wat echt een klassieker is en onmisbaar is in een goede beauty routine. 

In het pakket dat je kunt winnen vind je drie Weleda klassiekers die je huid perfect verzorgen. Zeker nu het kouder wordt, is het belangrijk om wat extra aandacht te besteden aan je huid. 

Weleda en de Plastic Soup Foundation

In dit bijzondere jaar voor Weleda slaan ze de handen ineen met de Plastic Soup Foundation. Met hun samenwerking willen ze een schonere en veiligere planeet voor de toekomstige generatie onder de aandacht brengen. Daarbij horen ook 100% natuurlijke verzorgingsproducten voor moeders en kinderen zonder microplastics. Dit zijn hele kleine stukjes plekjes die zich in veel verschillende producten bevinden. Je kunt ze amper met het blote oog zien. 

Bij het gebruik van verzorgingsproducten met microplastics, komen deze via het afvoerputje in het milieu terecht, oftewel: de plasticsoep. Wanneer we in dit tempo door blijven gaan, zal de productie van plastic in de komende 10 jaar met 40% toenemen en zal er in 2050 in gewicht meer plastic dan vis zijn. Het doel van de actie? Zoveel mogelijk mensen hierover informeren om zo de productie van plastic af te remmen. Wil jij helpen? Lees hieronder dan verder voor nuttige tips:

1. Neem een hervulbare fles mee. 

2. Vermijd plastic voedselverpakkingen. 

3. Neem een broodtrommel mee in plaats van plastic zakjes. 

4. Vermijd plastic tasjes. 

5. Neem je eigen boodschappentas mee. 

6. Gebruik cosmetica zonder microplastics. 

7. Vermijd synthetische kleding. 

8. Eten afhalen of bestellen? Kies bewust. 

9. Vertel dit door aan je vrienden. 

Ieder klein beetje helpt. Vertel ons daarom op Instagram waarom jij dit waanzinnige Weleda pakket wil winnen, tag twee vrienden en maak kans op een Weleda verzorgingspakket met drie van hun absolute best sellers: de Aroma Shower Harmony, Pearl Scrub en Amandel Verzachtende Bodylotion.