Beauty, Make-up

Review | MAC Pro Longwear Paint Pot Brick-A-Brac

MAC’s Pro Longwear Paint Pot is een heuse cult-classic en wordt al jaren gebruikt door beauty-influencers. De Paint Pot is zo’n product dat je voor van álles kunt gebruiken. Als oogschaduw, oogschaduwprimer, als basis voor onder andere tinten oogschaduw en zelfs als concealer.

De Pro Longwear Paint Pot zit in een klein glazen potje, met een inhoud van 5 gram. Er zijn momenteel 23 tinten verkrijgbaar.  Dit is de tint ‘Brick-A-Brack,’ een rood-roze kleur, die neigt naar oranje.

A highly pigmented, long-wearing eye shadow that goes on creamy and dries to an intense, vibrant finish. The innovative second skin-like formula blends smoothly over lids and creates seamless, buildable coverage without looking heavy or cakey. Its superior colour purity stays true and will not streak or crease. Pro Longwear Paint Pot can be mixed with other products like M·A·C shadows and liners.
Review

Het product is aan te brengen met je vingers, een kwastje of een spons, maar ik gebruik het liefst mijn vingers. De Paint Pot voelt zacht aan en droogt mat op op je oogleden. Het is niet erg gepigmenteerd en hoewel het product een kleurtje heeft in de verpakking, zie je dit niet echt op je oogleden. Daarom gebruik ik het het liefst als primer voor mijn oogschaduw. Hiervoor werkt het namelijk wel erg goed. Ik merk dat ik mijn oogschaduw makkelijker kan aanbrengen als ik de Paint Pot als primer gebruik. Ook blijft mijn oogschaduw langer zitten, vooral oogschaduw met glitter. Ik ben namelijk dol op glitters op mijn ogen, maar normaal is dit er binnen een paar uur af. Met gebruik van de Paint Pot zat het er tot ‘s avonds op.

Ik zou de MAC Pro Longwear Paint Pot zeker aanraden, maar als oogschaduwbasis. Als je opzoek bent naar oogschaduw kun je beter een van MAC’s oogschaduw palettes kopen.

De Pro Longwear Paint Pot kost €23,- en is verkrijgbaar bij o.a. MAC, de Bijenkorf en Douglas.