Beauty, Make-up

Review | MAC Cosmetics lippenstift Lady Bug

MAC Cosmetics is een geliefd merk onder veel beauty lovers. Het wereldwijd bekende cosmeticamerk is onder andere bekend voor haar brede scala aan verschillende kleuren lippenstift, waaronder deze mooie rode kleur.

Lipstick trio

De kleur Lady Bug is onderdeel van het exclusieve lipstick trio verkrijgbaar exclusief bij Zalando. Daarnaast is de lippenstift ook gewoon los verkrijgbaar. De formule van de verschillende lippenstiften in de MAC-collectie hebben een lichte formule, eenvoudig aan te brengen door de vorm en hebben een mooie dekkende kleur. MAC Cosmetics staat ook bekend om de dekkende werking, waardoor je exact de kleur op je lippen krijgt die je wil. Toch zit er wel verschil tussen de dekking van de verschillende lippenstiften, maar hier later meer over.

Lady Bug

De kleur Lady Bug is, natuurlijk, vernoemd naar de mooie rode kleur van het lieveheersbeestje. Er zitten geen glitters of glimmers in verwerkt, wat de kleur geschikt maakt voor alledaags gebruik. Daarnaast is de kleur een stuk minder hard dan de bekende Ruby Woo. Dat maakt deze lippenstift geschikt voor naar je werk, college of, mijn persoonlijke favoriet, voor dagen waarop je eigenlijk geen make-up wil dragen, maar toch een kleurtje op je lippen wil.

Een groot verschil met Ruby Woo is, is dat deze veel zachter is voor je lippen. Om er even een term aan te geven: creamy’er. Dat zorgt er ook voor dat de lippenstift wel iets minder dekkend is dan de Ruby Woo. Voordeel is wel, dat deze lippenstift je lippen minder snel uitdroogt én dat je er ook voor kunt kiezen om minder aan te brengen. Wil je alleen een lichte tint? Dan is het mogelijk om de lipstick op je lippen te deppen en het subtiel met je vinger uit te vegen. Dat maakt deze kleur multifunctioneler dan bijvoorbeeld de Ruby Woo.

Review

I love red lipsticks! Ik denk dat ik mijn eerste rode lippenstift kocht toen ik een jaar of 14 was. Een mooie rode lippenstift kan je hele outfit naar een hoger niveau tillen. Heb je bijvoorbeeld de hele dag gewerkt, maar in de avond nog een diner met vrienden? Rode lippenstift. Een volledig zwarte outfit, maar je wil er een chique twist aan geven? Rode lippenstift. Blauwe jeans en wit T-shirt saai? Nee hoor, niet met rode lippenstift. Oke, ik heb mijn punt duidelijk gemaakt.

Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder en heb ik rond de vijftien of twintig verschillende kleuren rode lippenstift. Van MAC tot Chanel, met roze of oranje ondertoon en van lipgloss tot lippenstift. Dat zorgt ervoor dat het beoordelen van rode lippenstift een stuk makkelijker gaat, omdat je genoeg vergelijksmateriaal hebt.

Deze rode kleur van MAC Cosmetics vind ik zelf heel erg mooi. Ik draag zelf al een tijdje de kleur Rouge Brûlant, nummer 191, van Chanel en die kleur komt er heel dichtbij in de buurt. De kleur Lady Bug neigt wat meer naar een zachte donkerrood en dat terwijl de Rouge Brûlant een hele zachte roze ondertoon heeft.

Ik vind de MAC-lippenstiften heel erg fijn en dan vooral deze. Ik heb hem nu een aantal dagen gedragen en de kleur is prachtig bij superveel verschillende outfits. De lippenstiften van MAC worden verpakt in de kenmerkende zwarte doosjes en in een zwarte huls met zilveren rand en letters. De verpakking is niet uitermate chic, wat het product voor iedereen toegankelijk maakt. De lippenstift kosten allemaal rond de twintig euro en ik denk dat je voor dat geld een hele mooie en goede lipstick hebt.