Beauty, Huid

Review | De Laboratory K x Romy age gracefully routine

De afgelopen twee weken testte OOTD’s Marjolein de age gracefully skincare routine van Laboratory K. Deze winkel is gevestigd in onze hoofdstad en verkoopt de crème de la crème K-beautyproducten.

K-beauty

Eerder mochten we al de Centella Green Level Eye Cream testen, een onderdeel van de Koreaanse skincare routine. Dit keer gaan we een stapje verder: de volledige K-beauty routine voor twee weken.

Voor iedereen die geen idee heeft wat K-beauty is: de term K-beauty is de overkoepelende benaming voor alle beautyontwikkelingen afkomstig uit Zuid-Korea. De skincare routine bestaat uit verschillende stappen die ervoor zorgen dat make-up overbodig wordt, omdat je huid van nature straalt. Tenminste, dat is wat ze zeggen. Maar dat hebben we dus nu ook getest, voordat je je hele skincare routine omgooit.

Age gracefully

Vanaf vandaag is het een feit, ik ben 26 en dat betekent dat je huid er niet meer uitziet alsof je 17 bent. Je moet meer letten op hydratatie en crèmes die de fijne lijntjes en rimpels tegengaan.

Om deze samenwerking te bespreken, bracht ik een bezoekje aan de Laboratory K winkel in Amsterdam. Dit kon toen nog, want het inmiddels onmogelijk geworden om een winkel te bezoeken. Aan de hand van mijn huid, kreeg ik het advies om de age gracefully box te proberen. Dit pakket bestaat uit vijf verschillende K-beautyproducten die we hieronder even met je doorlopen.

1. Georganic Oil Cleanser

Een natuurlijke cleanser, gemaakt van natuurlijke geurloze olie en essentiële oliën. Dit product zorgt ervoor dat alle viezigheid, make en je dagelijkse SPF als sneeuw voor de zon verdwijnen.

2. Pyunkang Yul Essence Toner

De toner is ontwikkeld door de Pyunkang Oriental Medicine Clinic in Korea. Zij hebben jarenlange ervaring in het maken van beautyproducten. De toner zit bomvol mineralen die je huid voeden.

3. Klairs Vitamin C Serum

Vitamine C serums zijn helemaal hip, hot en happing op dit moment. Het is een belangrijke antioxidant in de skincare. Het gaat veroudering tegen. Dit serum bevat groene thee en broccoli. Het gaat fijne lijntjes en ouderdomsvlekjes tegen.

4. Fundamental Eye cream

Deze hydraterende oogcrème beschermt de huid rond je ogen met zonnebloemolie en de antioxidant groene thee. Het gaat fijne lijntjes tegen en dat is wat we willen natuurlijk!

5. Georganic Goat Milk Brightening Cream

Dit is het enige niet vegan product in de routine, maar met een goede reden! De crème bevat cruelty-free geitenmelk, wat vol vitamines zit en de huid in balans brengt. Zo ga je roodheid en droge huid tegen.

Review

Voordat ik begon met testen, had ik me al een beetje verdiept in de verschillende producten. Hoe breng je ze aan, wat doen ze precies voor je huid en wat zijn de reviews van andere mensen? Ik draag zelf al jaren ongeveer dezelfde make-up en mijn routine is ook maar weinig veranderd de afgelopen jaren. Dus voordat ik een goede review kon schrijven, wilde ik wel van alles op de hoogte zijn.

Op het moment dat ik begon met de Age Gracefully skincare routine, zag mijn huid er niet al te best uit. Kerstmis en Nieuwjaar waren net geweest, veel gegeten en ook gedronken. Mijn huid is een reflectie van wat ik die dag ervoor heb gegeten. Dus toen ik begon, waren er wel wat rode bultjes zichtbaar. Goed om te weten is: ik deed deze routine iedere ochtend en avond. Dit waren de enige beautyproducten (naast een beetje mascara en wenkbrauwgel) die ik gebruikte.

De eerste keer dat ik me waagde aan de K-beauty skincare routine, verbaasde ik me erover hoe goed de cleanser werkt. Het is de bedoeling dat je eerst de olie op je gezicht smeert en vervolgens, wanneer het over de huid is verdeeld, je handen nat maakt en het herhaalt. Je merkt dat het een beetje gaat schuimen. Ik gebruikte de cleanser ook om mijn oogmake-up eraf te halen en dat werkte top. De eerste keer ben ik met een wattenschijfje en mijn gebruikelijke remover over m’n gezicht gegaan, maar al het vuil was ervan af.

Na de cleanser kwam de toner aan bod. Ik had nog nooit eerder een toner gebruikt en had verschillende reacties gelezen. Mijn tactiek: doe een paar scheutjes op je handen en dep het vervolgens over je gezicht. Wanneer de toner goed is ingetrokken, pak je het vitamine C serum. Verdeel het over je gezicht, goed verdelen en laten intrekken.

Een van mijn favoriete producten is de eye cream. Je merkt namelijk, en ook bij het vitamine C serum, dat het wat doet met je huid. Alsof je voelt dat het allemaal wat strakker wordt getrokken en echt die lijntjes tegengaat. En dat is natuurlijk de bedoeling!

Tot slot de dagcrème van geitenmelk! Omdat ik een vrij vette huid heb, heb ik ervoor gekozen deze stap in de avond soms te skippen en deed ik dit alleen in de ochtend. Ik vind het een hele fijne crème, alleen het is wel belangrijk om te weten: gebruik niet te veel! Dat overkwam mij de eerste keer en geloof me, dan wordt het heel lastig om alles goed uit te smeren. Je hebt maar een heel klein beetje nodig, smeer het goed uit en het maakt de routine compleet. Je huid straalt en voelt gezond en schoon aan.

Al met al ben ik heel tevreden over de routine! Je zag zeker dat mijn huid er een stuk beter uit zag na twee weken: poriën waren kleiner en rode bultjes een stuk minder. Ga ik ermee door? Voor nu even niet, want ik merk dat ik in de winter wel wat extra kleur in m’n gezicht kan gebruiken en dan een poeder geen overbodige luxe is. Maar wanneer ik straks een kleurtje heb, ga ik zeker weer beginnen met deze routine in de zomer, wanneer foundation toch overbodig is!