Beauty, Huid

Last van acné door je mondmasker? OOTD helpt!

Het is niet zo gek dat je het laatste jaar vaker last hebt van acné op de plekken waar je mondkapje je huid bedekt. Deze maskné is te vertellen met de juiste producten. Speciaal daarom delen we de drie fijnste K-beauty producten tegen huidirritaties.

Acné door je mondkapje

Wanneer je de hele dag of zelfs maar een paar uur een mondmasker draagt, is het niet heel gek dat je last krijgt van acné op die plekken. De combinatie van warmte, zweet, huidoliën en bacteriën zijn de perfecte broedplaats voor het vormen van onzuiverheden. Speciaal daarom delen we met jou de drie beste producten tegen deze maskné.

De Koreaanse Hyun Yeu, eigenaar van de fantastische K-beauty winkel Laboratory K, weet alles over de juiste huidverzorging. Hij raadt ons deze drie heerlijke producten aan die helpen bij het reinigen en kalmeren van je huid na het dragen van een mondkapje.

1. Propolis Acne Care Serum

Dit heerlijke goedje van Georganic is perfect! Het bevat grote hoeveelheden Centella asiatica, Salicyclic Acid en Propolis die samen met de natuurlijke antibiotica en antibacteriële eigenschappen helpen tegen acné.

2. Original Clear Pad

Dit fantastische middel van Cosrx is gemaakt met natuurlijke ingrediënten om acné te bestrijden, talg te verminderen en de huid te hydrateren. Het kalmeert en verzorgt de huid terwijl de actieve ingrediënten diep in de poriën doordingen om onzuiverheden te verwijderen en verdere huidproblemen te voorkomen. De schijf heeft twee kanten: een gladden zijde die hydrateert en een geribbelde zijde die exfolieert.

3. Centella Bubble Cleansing

Deze cleanser van Iunik mag niet ontbreken in je skincare routine. Het is een milde reiniger gemaakt van natuurlijk ingrediënten met 69 procent Centella asiatica extract water. Het reinigt de huid met een zachtschuim en botanische vocht inbrengende ingrediënten, zonder uit te drogen.