Beauty, Huid

Jaderoller: trend of daadwerkelijk effectief?

Opeens zag je ze overal, de jaderoller. Beautyliefhebbers zweren erbij en rollen er dan ook flink op los wanneer we Instagram mogen geloven. Dat het rollen over je gezicht prettig aanvoelt is een feit, maar wat doet het nou eigenlijk? OOTD zocht het uit. 

Skincare

Voor iedereen die denkt dat jaderollers een ‘trend’ zijn, think again. De rollers bestaan namelijk al eeuwen en hebben de afgelopen jaren een comeback gemaakt. In de zevende eeuw werden deze rollers namelijk al gebruikt door Chinese vrouwen om hun huid soepel te houden. 

De rollers zijn gemaakt van halfedelstenen jade en rozenkwarts. Ze zien eruit als kleine verfrollers waarmee je over je gezicht kunt gaan. De meeste rollers hebben een brede en een smalle roller. De brede is voor de grotere oppervlaktes van je gezicht en de kleinere voor rond je ogen. 

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je roller daadwerkelijk gemaakt is van de halfedelstenen. Onze vrienden van Ali bieden ze namelijk ook aan, maar wanneer het een gevalletje: too good to be true is wanneer je de prijs ziet, is het dat ook. Deze rollers zijn gemaakt van kunststof of glas en geverfd in de kleur van de jadesteen.

Zo te gebruiken

Je kunt de roller het beste iedere ochtend en avond gebruiken. Rol er vijf minuten mee over je gezicht en al je spieren worden lekker gemasseerd. Naast ontspanning gaat de roller ook rimpels tegen en verbetert het de bloedcirculatie. 

Wanneer je gebruik maakt van een jaderoller, gebruik je eerste de grote kant. Hiermee rol je van je kin langs je kaaklijn omhoog. Het is belangrijk om altijd van binnen naar buiten te rollen. Vervolgens gebruik je de kleine roller voor de huid rond je ogen. Daarna ga je met de grote roller over je voorhoofd en tot slot over je hals. Bewaar je roller in de koelkast voor een extra verfrissend gevoel. 

Er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van de jadesteen. Het is dus wel een kwestie van geloven in de werking van helende stenen. Zo zou jade staan voor het vinden van het doel in je leven, wijsheid, dromen en beschermt het tegen negatieve invloeden. Daarnaast heeft jade ook goede effecten op je huid, haar en nagels. 

Er zullen mensen zijn die vraagtekens zetten bij het gebruik van deze roller. Toch maakt het niet uit of je erin geloofd of niet, jezelf een gezichtsmassage geven was nog nooit zo gemakkelijk.