Beauty, Haar

Het ultieme geheim voor stralend haar: rijstwater

Voor veel vrouwen is lang en gezond haar de ultieme droom. Sommige mensen hebben de juiste genen, anderen kunnen wat extra hulp gebruiken. Naast rozemarijn heeft ook rijstwater voordelen voor je haar en je leest hier waarom.

Rijstwater voor je haar

Er zijn tegenwoordig veel bekende beauty hacks voor je haar, zoals rijstwater.  Deze eeuwenoude methode is overgewaaid vanuit Japan en is een ware trend onder beauty liefhebbers. Dit goedje maak je gemakkelijk thuis door de rijst te koken voor vijftien tot twintig minuten en vervolgens af te gieten met een zeef. Het water waarin de rijst heeft gekookt, het rijstwater, giet je in een sprayflesje. Het water spray je bij je haarlijnen en door de lengtes van het haar. Het is belangrijk dat je haar zo schoon mogelijk is, zodat het rijstwater goed wordt opgenomen door je haar. Laat het twintig minuten zitten en spoel het daarna grondig uit.

Rijstwater kent vele voordelen voor je haar:

  1. Het versterkt je haar: rijswater bevat aminozuren en vitamines die je haar versterken en breuk verminderen, waardoor het haar er gezonder uitziet en aanvoelt.
  2. Haargroei bevorderen: uit sommige onderzoeken is gebleken dat het water de haargroei kan bevorderen door de bloedsomloop op de hoofdhuid te verbeteren en de haarzakjes te versterken. Dit helpt bij het herstellen van je haar, ook van binnenuit.
  3. Glanzend haar: de proteïnen en voedingsstoffen in rijstwater helpen om de natuurlijke glans van het haar te herstellen en te verbeteren.
  4. Zuiverende werking: de pH-waarde van het gekookte water kan helpen bij het reinigen van de hoofdhuid en het verwijderen van opgebouwd vuil en overtollige olie.
  5. Vermindert haarbreuk: door je haar regelmatig met rijstwater te wassen, wordt haarbreuk en gespleten punten vermindert, waardoor het haar langer kan groeien.

Yique haarmasker

Heb je geen zin of tijd om je eigen rijstwater te maken en wil je liever een kant-en-klaar masker? YIQUE Organic Cosmetics lanceerde eerder dit jaar het Rice ’n Shine haarmasker op basis van rijstwater, honing, shea boter en Aloë vera. Het YIQUE haarmasker gemaakt is van 99,8% natuurlijke ingrediënten én is vrij van parabenen, siliconen en sulfaten. Daar worden we blij van!

Je brengt het haarmasker aan op gewassen en handdoek droog haar, laat dit vervolgens voor twintig tot dertig minuten intrekken en spoelt het daarna grondig uit. Gebruik het YIQUE Rice ’n Shine haarmasker één keer per week voor gehydrateerd en gezond haar.

Klik hier om het YIQUE Rice ’n Shine haarmasker te ontdekken:

Rice ‘n Shine rijstwater haarmasker