Beauty, Haar

Dit zijn de beste tips voor beschadigd haar

Na de koude wintermaanden kan je beschadigde haar wel wat extra liefde gebruiken. Speciaal daarom deelt het Franse hair care merk Christophe Robin de beste tips om je haar in no time weer te laten stralen.

Hoe beschadigd haar het beste te behandelen: Tips van Christophe Robin

Beschadigd haar kan ontstaan door meer dan alleen het gebruik van stijltangen of haarverf. Alledaagse fouten, zoals het gebruik van de verkeerde haarborstel of te veel wassen, kunnen net zo schadelijk zijn voor de gezondheid van je lokken. Christophe Robin, het bekende Parijse haircare label, biedt waardevolle inzichten in het optimaal behandelen van beschadigd haar.

Bescherming tegen hitteschade

Hitte is een van de meest voorkomende oorzaken van beschadigd haar. Langdurige blootstelling aan zonnestralen en frequent gebruik van stylingtools met hoge temperaturen kunnen de haarbindingen afbreken, wat soms alleen opgelost kan worden met een knipbeurt. Het Christophe Robin Regenerating Serum met cactusvijgolie biedt echter bescherming tegen hitte tot 446°F, waardoor je haar veilig gestyled kan worden.

Föhnen zonder schade

Hoewel ‘aan de lucht drogen’ misschien een goed idee lijkt, kan het eigenlijk schadelijker zijn voor je haar dan föhnen. Nat haar kan de haarvezels doen opzwellen en verzwakken, wat leidt tot pluizigheid en breuk. Het gebruik van een föhn op een veilige afstand van het haar, samen met een hittebeschermend serum, kan schade helpen voorkomen.

Hoe vaak je haar wassen

Er bestaat veel tegenstrijdige informatie over hoe vaak je je haar moet wassen. Het hangt af van je haartype en levensstijl. Te frequent wassen kan natuurlijke oliën verwijderen, wat kan leiden tot beschadiging en een droge hoofdhuid. Gebruik shampoo niet om vet te voorkomen, maar om het op te lossen wanneer nodig.

Haar vastmaken zonder beschadiging

Het opsteken van je haar in een paardenstaart of knot kan ook schade veroorzaken. Zorg ervoor dat je haar volledig droog is voordat je het vastmaakt, en vermijd te strakke haarelastiekjes. Gebruik liever haarbandjes van zijde of microvezel om vasthaken te voorkomen.

Zachte formules en regelmatige knipbeurten

Gebruik zachte haarproducten met natuurlijke ingrediënten om je lokken gezond te houden. Vermijd harde ingrediënten die de haarvezel kunnen beschadigen. En hoezeer je ook van lang haar houdt, regelmatige knipbeurten zijn essentieel om gespleten punten te voorkomen en de algehele gezondheid van je haar te behouden.

Met deze tips van Christophe Robin kun je jouw beschadigde haar weer nieuw leven inblazen en genieten van gezonde, stralende lokken. Klik hier om de collectie van Christophe Robin te shoppen.